latinica  ћирилица
29/05/2023 |  16:53 | Аутор: СРНА

Није примљена к знању Информација везана за признање Удружењу седме муслиманске бригаде из Зенице

Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ није примила к знању Информацију Министарства одбране у Савјету министара у вези са закључком усвојеним на претходној сједници ове комисије, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Заједничка комисија за одбрану и безбједност усвојила је у априлу закључак којим од заједничког штаба Оружаних снага БиХ и Министарства одбране тражи да у року од 15 дана достави информацију о томе да ли је тачно да је овај штаб додијелио признање Удружењу седме муслиманске бригаде из Зенице.

У закључку се тражи и информација о томе ко је додијелио признање и на основу којег законског основа, као и ко је и када покренуо иницијативу и захтјев да се признање додијели, те ко је одлучивао о том приједлогу.

На данашњој сједници Комисије усвојен је Извјештај о раду Савјета министара за 2021. годину, у дијелу надлежности Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, а к знању је примљено обавјештење о истеку мандата парламентарног војног повјереника, те је, у складу са Законом, покренута процедура за именовање новог парламентарног војног повјереника БиХ.

Заједничка комисија усвојила је Извјештај о раду Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања за 2021. годину и Извјештај о раду Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања за прошлу годину.

Примљена је к знању Информација о стању у области миграција у БиХ за 2022. гдину, коју је сачинило Министарство безбједности у Савјету министара.

К знању су примљене информације о учешћу предсједавајућег Заједничке комисије Јасмина Имамовића у раду редовне Годишње анализа у области управљања персоналом у Оружаним снагама БиХ и Министарству одбране БиХ за 2022. годину, те учешћу замјеника предсједавајућег Марине Пендеш у раду 17. годишње конференције Генералног инспектората Министарства одбране и инспектора Оружаних снага.