latinica  ћирилица
29/05/2023 |  21:25 ⇒ 21:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Елек: Међу 52 људи примљених у КБЦ једна особа у тешком стању

Током данашњих немира, изазваних реакцијом тзв. косовске полиције и КФОР-а, у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици примљено је 52 људи повријеђених током акције растјеривања Срба у Звечану, изјавио је директор КБЦ-а Златан Елек.
Сукоби у Звечану (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Сукоби у Звечану (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Он је навео да је међу повријеђенима и замјеник директора КБЦ-а Драгиша Миловић, бивши градоначелник општине Звечан

- Међу њима су и доктор Драгиша Миловић и Часлав Софронијевић, који су задобили контузионе повреде у предјелу грудног коша, руку и ногу. Управо смо завршили и хируршку интервенцију код Драгише Гаљка, који је животно угрожен, јер има двије прострелне ране у предјелу карлице и лијевог кажипрста и боримо се за његов живот - рекао је Елек за Танјуг.

Он је додао да су повреде настале употребом бојеве муниције.

Доктор Драгиша Миловић задобио је бројне повреде након што је данас претучен.

- Били смо у првим редовима и сједили мирно, али су онда кренули да нас туку и цокулама и ципелама, а бачени су и сузавац и шок бомбе - наводи Миловић.

Нагласио је да горе од траума, које су више контузоне повреде, боли то што се спроводи насиље над голоруким народом.

- Боли нас душа што се на голоруки народ бацају шок бомбе, што се пуца и крвнички бије, а причали смо читав дан о томе да желимо да нађемо компромис и до крајњих граница се трудили да све протекне мирно - навео је он.

Додао је да све изгледа "као да је неко желио да изазове ове тешке сцене данас у Звечану".

- Још увијек смо под тим утисцима, а ово у души остаје до краја живота, али морамо да нађемо снагу да ово пребродимо слогом и јединством, јер смо и данас рекли да смо на својој земљи и у свом граду - поручио је Миловић.