latinica  ћирилица
30/05/2023 |  08:16 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Тривић: У плану успостављање авио-линије за Истанбул (ВИДЕО)

Према подацима "Аеродрома Српске" од јануара до априла превезено је око 140.500 путника и тај податак значи да је забиљежен знатно већи број летова у односу на прошлу годину - рекла је в.д. директор овог предузећа Наталија Тривић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Аеродром Бањалука - Фото: РТРС
Аеродром БањалукаФото: РТРС

Тривићева је навела да у току зимског периода са бањалучког аеродрома највише летова има за земље Европске уније и да су већ од маја успостављени чартер летови за егзотичне дестинације.

- Почели су чартер летови за Хургаду, Турску, Тунис, а од ове године успостављени су летови и за Атину. Број чартер летова су повећани током љетних мјесеци - истакла је Тривићева.

Говорећи о евентуалном укидањуу линија она је истакла да Аеродром Српске није добио званичан податак о отказивању појединих линија.

- Нисмо добили званичан податак за отказивање никаквих летова и у овом моменту нашим путницима су и даље на располагању сви летови - истакла је Тривићева.

Навела је да понедјељком и петком саобраћа чартер лет од Бањалуке до Тивта.

- У плани су у летови за Турску, односно за Истанбул током читаве године - најавила је Тривићева и додала да ће Аеродром Бањалука наставити да развија и планира пословање како би били оперативни за све путнике.