latinica  ћирилица
30/05/2023 |  09:55 ⇒ 17:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Напади на Ђоковића са Космета; Огласио се и Ролан Гарос

Не постоји званично гренд слем правило на то шта играчи смију или не смију да кажу, објавила је Француска тениска федерација, пошто је Новак Ђоковић послије побједе над Александром Ковачевићем у првом колу Ролан Гароса на камери написао "Косово је срце Србије! Стоп насиљу".
Ролан Гарос (Фото: EPA/CAROLINE BLUMBERG) -
Ролан Гарос (Фото: EPA/CAROLINE BLUMBERG)

Ђоковић је јуче побиједио Ковачевића 6:3, 6:2, 7:6 (7:1), а потом је на конференцији за медије рекао да га као Србина боли оно што се догађа на Косову.

- Нисам политичар, али ме боли као Србина шта се догађа на Косову, наши људи су протјерани из општина. Ово је најмање што сам могао да урадим. Као јавна личност осјећам обавезу да искажем подршку нашем народу и цијелој Србији. Мислим да многи не знају шта будућност доноси за Косово, али битно је показати слогу у оваквим ситуацијма - изјавио је, између осталог, Ђоковић.

Ројтерс наводи да је Ђоковић ризиковао да буде кажњен због порука послије меча са Ковачевићем.

ФФТ, која је организатор Ролан Гароса, саопштила је Ројтерсу да не постоји званично гренд слем правило на то шта играчи смију или не смију да кажу.

- Француска тениска федерација неће објавити никакво обавјештење или покренути било шта у вези са овим питањем - саопштио је ФФТ.

У Звечану је у понедјељак дошло до сукоба између припадника тзв. косовске полиције и Кфора са Србима, који су мирно протестовали због заузимања општинских просторија од приштинских представника.

Ђоковић ће сутра у другом колу Ролан Гароса играти са Мартоном Фучовичем из Мађарске.