latinica  ћирилица
30/05/2023 |  12:24 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Није усвојен закључак СНСД-а за одржавање расправе о наводима из пријаве

Заједничка комисија за људска права Парламентарне скупштине БиХ није усвојила предложени закључак којим би се утврдио термин за одржавање расправе о наводима из пријаве Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са кршењем Кодекса понашања посланика и делегата.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

Пријава коју је поднио Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому разматрана је на данашњој сједници заједничке комисије, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упутила је иницијативу министру безбједности у Савјету министара Ненаду Нешићу у којој је тражила спровођење истраге и утврђивање озбиљност пријетње коју је предсједавајући овог дома Денис Звиздић упутио српским посланицима на сједници одржаној 19. априла.

Вулићева је тада нагласила да се посланици СНСД-а осјећају угрожено након Звиздићеве јавно изнесене пријетње и затражила да се провјери колико је она била озбиљна, те да ли његово "ово је задњи пут" значи најаву ликвидације неког од српских посланика.

Поменута сједница настављена је и завршена у сриједу, 24. маја, уз појачане мјере безбједности којима су дјелимично уважени захтјеви СНСД-а.