latinica  ћирилица
30/05/2023 |  17:08 ⇒ 17:58 | Аутор: Агенције

Марфи: Ако Додик има неки проблем са прелетима авиона, нека нам се обрати

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи рекао је да је данашњи прелет америчких бомардера изнад БиХ још један показатељ да САД стоје снажно уз БиХ и примјер изврсне сарадње Оружаних снага БиХ и војске САД.
Мајкл Марфи (Фото: Министарство одбране БиХ) -
Мајкл Марфи (Фото: Министарство одбране БиХ)

- Данашњи прелет бомбардера Б1 који ће наставити пут Тузле и прелетјети неколико других градова у БиХ, уколико то временски услови дозволе, примјер је напредне сарадње по принципу "војска војсци" између наше двије земље уз заједничку посвећеност миру. Када кажемо да су САД искрен пријатељ БиХ и да ће то тако остати то заиста и мислимо - рекао је Марфи.

Коментаришући изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика о прелету авиона, Марфи је рекао да поента оваквих вјежби није застрашивање.

- Неколико ствари, ово је тип вјежбе "војска војсци", које војска САД проводи са партнерима широм свијета, и ово није нешто што је застрашујуће. Исто тако, имамо јако дуготрајно партнерство са Оружаним снагама БиХ већ 20 година и као што је један од војника рекао, ми смо ту да помогнемо једни другима. Ми смо поносни на партнерство с ОС БиХ, ако Додик има било каквих проблема с тим, онда може да нам се обрати - рекао је Марфи.