latinica  ћирилица
30/05/2023 |  21:52 ⇒ 22:31 | Аутор: Агенције

Тузлански кантон: Ниво потока и ријека расте, стање под контролом (ВИДЕО)

На подручју Тузланског кантона расте ниво потока и ријека усљед велике количине падавина, али је стање под контролом, рекао је вечерас Срни вршилац дужности директора Кантоналне управе Цивилне заштите Зоран Јовановић.
Водостај - Фото: РТРС
ВодостајФото: РТРС

- Стање на језеру Модрац је још добро, али је могућ прилив велике количине воде - рекао је Јовановић и нагласио да је стање низводно од језера уредно, јер је рађена санација корита ријеке Спрече према ушћу у ријеку Босну.

Према његовим ријечима, на подручју Челића угрожено је неколико објеката, али нема опасности по људске животе.

Он је истакао да су на подручју Тузле сливови добро урађени и да нема опасности од запушења, те да је корито ријеке Јале очишћено, а стање задовољавајуће.

Начелник Челића Адмир Хрустановић потврдио је да је поплављено 15 кућа, а као највећу опасност навео је ријеку Шибошницу.

- Уколико се ова ријека излије цијели Челић би се могао наћи под водом - рекао је Хрустановић.

Он је навео да за сада нема клизишта и додао да се не зна шта ће бити у наредном периоду ако киша буде падала досадашњим интензитетом.

- Имамо сталну комуникацију са свим службама цивилне заштите у 13 општина и градова Тузланског кантона - рекао је Јовановић и нагласио да су припадници цивилне заштите на терену и прате ситуацију.

Подручје Тузле, Градачца, Живиница, Лукавца и Калесије у послијеподневним часовима захватило је невријеме праћено кишом и понегдје јачим ударима вјетра. Главне тузланске саобраћајнице за веома кратко вријеме су у потпуности потопљене, јавили су федерални медији.