latinica  ћирилица
31/05/2023 |  08:53 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Излила се ријека Модран у Сувом Пољу, у порасту и Дрина

Ријека Модран у бијељинском насељу Суво Поље разлила се на пољоприврдне површине и заплавила три домаћинства у Доњој Заовици и за сада нема информација да је вода продрла у стамбене објекте, а екипе цивилне заштите су на терену и пружају помоћ угроженима, саопштено је из Градске управе.
Водостај - Фото: СРНА
ВодостајФото: СРНА

Водостаји бујичних водотока Јање, Гњице и Лукавца у Бијељини су у наглом порасту након што је у протекла 24 часа на подручју града пало 42,8 литара кише по метру квадратном.

Водостај ријеке Дрине јутрос у 6.00 часова на водомјерној станици Радаљ износио је 236 центиметара и у порасту је за 60 центиметара у протекла 24 часа, док је проток Дрине на Хидроелектрани Зворник у 8.00 часова био 702 метра кубна у секунди.

Редовна одбрана од поплава ријеке Дрине на подручју Семберије уводи се када водостај на водомјерној станици Радаљ достигне коту од 450 центиметара.

Водостај ријеке Саве у 6.00 часова на водомјерној станици Јамена износио је 917 центиметара и од поноћи је у порасту за два центиметра.

Граница редовне одбране од поплава је када водостај ријеке Саве на водомјерној станици Јамена достигне коту од 970 центиметра.