latinica  ћирилица
31/05/2023 |  09:45 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Бањалука: У акцији "Поло" одузета марихуана, хашиш и кокаин (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативне акције кодног назива "Поло" лишили су слободе три лица М.Ђ., Ј.Т. и Б.Т. сви из Бањалуке.
Акција "Поло" - Фото: Уступљена фотографија
Акција "Поло"Фото: Уступљена фотографија

Лица М.Ђ. и Ј.Т. лишена су слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, а лице Б.Т. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

У току ових активности извршени су претреси на три локације на подручју Бањалуке, које користе осумњичена лица, те је том приликом пронађено и одузето укупно око 1.230 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 550 грама смеђе смоласте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хашиш, око 45 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, те новац у износу од око 60.000 КМ.

Фото: Уступљена фотографија

Фото: Уступљена фотографија

Пронађена је и комплетна опрема за кућну лабораторију за производњу опојне дроге марихуане, гасни пиштољ, три дигиталне ваге, више мобилних телефона, мрвилица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

Фото: Уступљена фотографија

Фото: Уступљена фотографија

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Одређене активности у оквиру ове акције су и даље у току.