latinica  ћирилица
31/05/2023 |  10:04 ⇒ 10:47 | Аутор: РТРС

Поплаве изазвале проблеме: У Зворнику поплављено 20 стамбених објеката, под водом усјеви у Јањи (ФОТО)

Бујични водотоци изазвали су проблеме на подручју Бијељине, Зворника, Теслића, Угљевика, Лопара и у још неким мјестима у Републици Српској.
Поплаве у Бијељини - Фото: РТРС
Поплаве у БијељиниФото: РТРС

Бујични потоци који су настали успед обилних падавина претходног дана и ноћи поплавили су 20 стамбених објеката у Церу, Челопеку, Тршићу, Улицама и Брањеву, а проблема има у још 15 мјесних заједница на територији града Зворника.

Поплаве у Зворнику (Фото: РТРС)

Саобраћај се отежано одвија на дионицама Скочић-Шепак, Грбавци-Петковци-Шетићи и у Малешићу. Активирана су четири клизишта, а под водом је и пољопривредно земљиште.

Фото: СРНА

Радници Службе цивилне заштите и Професионалне ватрогасно спасилачке јединице су стално на терену, ангажована је механизација за чишћење путева, као и пумпе за избацивање воде из објеката.

Попуњеност корита ријека Хоче и Сапне је око 50 посто.

Ријека Брезовица поплавила је дио Јање. Поплављени су путеви, а вода је ушла и у подруме и гараже.

Фото: РТРС

Под водом се налазе и усјеви.

Фото: РТРС

Подсјећамо, усљед обилних падавина у кратком периоду током прошле ноћи дошло је до наглог пораста и изливања бујичних водотока у више дијелова Српске.

Водостаји на свим главним водотоцима у Републици Српској јутрос су испод кота редовне одбране од поплава.

Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода, и у наредним данима се очекују нестабилне временске прилике у свим дијеловима Републике Српске због чега је, у зависности од количине падавина, могућ нагли раст и изливање бујичних водотока.