latinica  ћирилица
31/05/2023 |  10:10 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Бањалука: Молебан за српски народ на Косову и Метохији

Одбор за помоћ Косову и Метохији позиво је данас грађане да се окупе у Храму Св. Василија Осторошког у бањалучком насељу Обилићево у 18 часова гдје ће бити служен Молебан за српски народ на Косову и Метохији.
Одбор за помоћ Косову и Метохији -
Одбор за помоћ Косову и Метохији

- Позивамо вјерни српски народ данас 31. маја 2023.године у 18 часова да се окупимо у Храму Св. Василија Осторошког у бањалучком насељу Обилићево гдје ће бити служен Молебан за мир нашој браћи, сестрама и српском народу на сјеверу и уопште на Косову и Метохији - наведено је у саопштењу Одбора.

Истали су да српски народ пролази више од две деценије кроз велика искушења туртуру, а ових дана изузетно им је тешко у жељи да остану, раде, живе на својој земљи.

- Наша патриотска обавеза да подржимо нашу браћу и сестре на Косову и Метохији да мирним демократским путем дођу до своје попуне слободе. Апелујемо на све међународне снаге КФОР и ЕУЛЕКС, стране амбасаде и све међународне факторе да одрже мир за све људе који живе на Косову и Метохији, а српском народу врате слободу, српској дјеци омогуће миран живот, да мирно и слободно иду у школу и заврше школску годину и врате на Косово и Метохију достојанство нормалног живота - наводе у Одбору  за помоћ Косову и Метохији

Подсјећају да је Одбор више од 15 година посвећен многим пројектима помоћи и опстану Срба на Косову и Метохији, а Молебан је, кажу, нешто што најмање можемо учинити у овим тешким временима за њих.

- Захваљујемо се свештенству СПЦ храма Св. Василије Острошки у Бањалуци што ће служити Молебан, а ми позивамо наш српски вјерни народ да дође у што већем броју да молитвом подрже браћу и сестре на Косову и Метохији - навели су Одбору и додали да је Бањалука и Република Српска увјек је била и остаће уз наше народ на Косову и Метохији.