latinica  ћирилица
31/05/2023 |  11:39 ⇒ 11:45 | Аутор: sputniknews.com

Амбасада Велике Британије: Лондон не ратује против Москве

Амбасада Велике Британије у Москви негирала је изјаву замјеника предсједавајућег Савјета за безбједност Русије Дмитрија Медведева да Велика Британија "де факто ратује против Русије" и да самим тим сваки британски званичник може да се посматра као "легитимна мета".
Лондон (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, илустрација) -
Лондон (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, илустрација)

- Велика Британија жели мир. Настављамо да тражимо од руске владе да повуче своју војску из Украјине, ради постизања тог мира - речено је у амбасади, уз понављање тезе о "неиспровоцираном руском нападу" на Украјину.

Одговарајући на молбу Спутњика да коментаришу изјаву Медведева у британској дипломатској мисији су саопштили да "Велика Британија не ратује против Русије".

На питање да ли ће Амбасада Велике Британије наставити у Москви наставити да ради, у дипломатској мисији је потврђено да се посао наставља у уобичајеном режиму.

Дмитриј Медведев је изјавом о рату Велике Британије против Русије коментарисао ријечи шефа британске дипломатије да Украјина има право да користи силу изван својих граница.

Према мишљењу британског министра, који је одговарао на питање о нападима беспилотних летелица на територију Русије, ријеч је о "легитимним војним циљевима" који су дио самоодбране Украјине.

Министарство одбране Русије је саопштило да је Украјина у уторак ујутру извела терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Москви.

Од осам дронова авионског типа пет је оборено противракетним комплексом у Подмосковљу, а три су онеспособљена средствима за радио-електронску борбу.