latinica  ћирилица
31/05/2023 |  13:53 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Не поштују се права Срба у Мостару при запошљавању

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да се у овом граду не поштују права Срба на равноправну заступљеност при запошљавању у јавним установама и предузећима, те затражио да му се достави национална структура запослених.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је подсјетио да је на ранијим сједницама Градског вијећа затражио информације о националној структури запослених у јавним предузећима, те да је добијао непотпуне одговоре.

- Позивали су се на начела да у јавним предузећима нема потребе за вођењем и евиденцијом о националној заступљености, а ја бих подсјетио на Устав БиХ и Анекс седам Дејтонског мировног споразума који гарантују равноправност при запошљавању - поручио је Миливојевић на данашњој сједници Градског вијећа.

Миливојевић је након тога поново упутио иницијативу према јавним предузећима "Паркови" и "Тржнице-Пијаце" Мостар да му се достави број запослених у предузећима, број стално запослених, број радника по уговорима о дјелу и привременим пословима, те националну структуру свих запослених.

Он је у више наврата поновио да се Мостар представља као мултиетнички град, а да са друге стране не поштује права грађана српске националности при запошљавању.