latinica  ћирилица
31/05/2023 |  14:15 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Станивуковић поднио иницијативу за одржавање сједнице Скупштине града; Шукало каже да рок није пробијен

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поднио је иницијативу за одржавање сједнице Скупштине града, уз тврдњу да је рок за одржавање исте пробијен. Одговор је добио од секретара градског парламента Игора Шукала, који истиче да су ове тврдње нетачне.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

- Ако се скупштинска већина не појави онда ћемо морати предузети додатне кораке - рекао је Станивуковић.

Станивуковић је навео да према Пословнику прописано да сједница буде одржана минимално једном у два мјесеца, те да у посљедња два мјесеца, није одржана ниједна.

Додаје, да градска администрација има припремљене бројне одлуке за сједницу, те да су због неодржавања исте, угрожени приходи града.

Са друге стране, Шукало тврди да није добијена Станивуковићева иницијатива за засједање.

- Нетачна је тврдња градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је пробијен рок за одржавање сједнице Скупштине града, није добијена Станивуковићева иницијатива за засједање. Сједница је од почетка године одржана шест пута - чак три у марту, док ниједна није била у априлу, али је једна одржана у мају - рекао је Шукало.

Шукало је рекао да градоначелникову иницијативу за одржавање сједнице градског парламента није добио, те појаснио да иницијативу за одржавање сједнице могу упутити предсједник Скупштине, једна трећина одборника, те градоначелник.

- Уколико такав захтјев пристигне данас, имамо рок од 15 дана да предсједник Скупштине закаже Колегијум, који ће утврдити датум сједнице - истакао је Шукало.