latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:08 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Додик: Нема Србина којег Хаг не би осудио (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да не постоји Србин којег Међународни механизам за кривичне судове у Хагу неће осудити, па тако и бивше званичнике Службе државне безбједности Србије Јовицу Станишића и Франка Симатовића који су осуђени на по 15 година затвора.
Милорад Додик (фото:Дона Катушић) -
Милорад Додик (фото:Дона Катушић)

- Њихова пресуда апсолутно говори да је дужина трајања изречене казне идентична чињеници да нису имали доказа и да су тражили временски простор да би 15 година казне било исто као њихов боравак у Хагу. То значи да њих двојица не могу да туже Трибунал и наплате одштету - рекао је Додик.

Додик је нагласио да Хаг одише силом, ароганцијом и неправдом и да је све промашено оним што се хтјело постићи Трибуналом.

Додао је да помирење на овим просторима није успостављено хашким пресудама и да убице Срба нису подвргнуте правди.

- Њихова ранија одлука да војно и политичко руководство Срба у Српској и Србији доведу у Хаг и осуде вјероватно се сада завршава. Нису имали никаве чињенице у наведеном предмету, као ни против Војислава Шешеља и Биљане Плавшић и много чега другога. Шта је Момчило Крајишни урадио, кога је убио, и ради свега наравно да трпимо - рекао је Додик.