latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:24 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Ухапшено девет лица које су потраживали Интерпол, судови и полиција

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су девет лица, међу којима и држављанина Турске којег је потраживао Интерпол, саопштено је из ове полицијске агенције.
Гранична полиција - Фото: dnevni avaz
Гранична полицијаФото: dnevni avaz

Припадници Јединице Граничне полиције БиХ Велика Кладуша ухапсили су јуче држављанина БиХ Џ.С. /26/ јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Бањалуци због дроге. Он је контролисан на уласку у БиХ на међународном граничном прелазу Велика Кладуша и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Приједор.

Припадници јединице Граничне полиције БиХ Аеродром Сарајево јуче су на лету из Франкфурта ухапсили држављанина БиХ М.М. /39/ јер је установљено да га потражује Општински суд у Завидовићима због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања дроге и он је предат службеницима Центра судске полиције у Кантону Сарајево.

Истог дана, службеници ове јединице су на лету из Истанбула ухапсили Е.Ф. /50/ јер је утврђено да је потражује Општински суд у Бановићима због кривичног дјела крађа и он је предат службеницима Центра судске полиције у Кантону Сарајево.

Службеници јединице Граничне полиције Велика Кладуша су у понедјељак, 29. маја, ухапсили лице Б.Г. /29/ јер је утврђено да га потражује Општински суд у Широком Бријегу због кривичног дјела тешка крађа и оно је предато службеницима Центра судске полиције у Унско-санском кантону.

Припадници јединице Граничне полиције БиХ Градишка су у суботу, 27. маја, ухапсили држављанина Словеније Д.С. /38/ након што је установљено да је Полицијска управа Приједор расписала потрагу за њим због наношења тешких тјелесних повреда. Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Градина и предат је службеницима Полицијске управе Приједор.

Службеници Граничне полиције Велика Кладуша су у сриједу, 24. маја, предали лице Х.Ч. /32/ службеницима Полицијске станице Велика Кладуша, након што је утврђено да је МУП Унско-санског кантона расписао потрагу за њим због кривичног дјела наношење тешких тјелесних повреда.

Припадници јединице Граничне полиције Аеродром Сарајево су 23. маја ухапсили двадесетдеветогодишњег држављанина Турске јер је граничним провјерама утврђено да је Интерпол Висбаден за њим расписао потјерницу због кривичних дјела напад и злостављање.

Он је на Међународни аеродром Сарајево стигао летом из Истанбула и предат је службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Припадници јединице Граничне полиције Орашје су 23. маја ухапсили Х.Х. /25/, јер је установљено да је МУП Тузланског кантона расписао потрагу за њим због кривичног дјела насилничко понашање. Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Шамац и предат је службеницима Полицијске управе Градачац.

Припадници јединице Граничне полиције Бијељина ухапсили су 23. маја мушкарца М.С. /42/, након што је утврђено да је Полицијска станица Модрича расписала потрагу за њим због кривичног дјела превара.