latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:40 ⇒ 15:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Владе Дивац: Кошаркаши Србије имају квалитет да нас обрадују на СП

Легендарни српски кошаркаш Владе Дивац изјавио је данас да вјерује да репрезентација Србије има квалитет да оствари добар резултат на предстојећем Свјетском првенству, које ће од 25. августа до 10. септембра бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.
Владе Дивац (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT) -
Владе Дивац (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT)

Србија ће на СП играти у групи Б са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

- Мислим да имамо добру екипу, надам се да ће сви прије свега да буду здрави. Вјерујем да имају квалитет да нас обрадују као што су то и раније чинили - рекао је Дивац.

Он је истакао да ће у великом финалу НБА лиге навијати за Денвер и Николу Јокића. Кошаркаши Денвера ће се у финалу састати са Мајамијем.

- Сви навијамо за Николу, имао сам прилике неколико пута да га гледам уживо у овогодишњем плеј-офу. Држимо му палчеве и надамо се да ће нас прије свега због себе, а и нас, обрадовати - додао је некадашњи српски кошаркаш.

Владе Дивац, актуелни репрезентивац Србије Богдан Богдановић, америчка кошаркашица Таж Меквилијамс и кошаркаш Ајзеа Остин, у друштву амбасадора САД Кристофера Хила, посјетили су данас школу "20. октобар" на Новом Београду и дружили се са школарцима.

Догађај под називом "Малим корацима до великих звијезда" организовали су амбасада САД у Београду и Фондација Ана и Владе Дивац, поводом обиљежавања јубилеја 100 година кошарке у Србији.

- Сто година је дуг период. Ја сам средња генерација, а имамо и млађе и старије генерације. Нажалост заборавили смо на неке старије генерације. Морамо да захвалимо њима на свему што су урадили 60-их, 70-их година прошлог вијека. Промовисали су овај спорт у свијету и били једна од најбољих нација у овом спорту. Надам се да ће и ове млађе генерације кренути истим путем и донијети нам медаље, као што су то радиле генерације прије њих - закључио је Дивац.