latinica  ћирилица
31/05/2023 |  15:51 ⇒ 18:36 | Аутор: РТРС

Сарадња УНИБЛ са Универзитетом медицинских наука у Хавани

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин и ректорка Универзитета медицинских наука у Хавани Мајрим Лаго Куеија потписали су данас Меморандум о разумијевању између двије високошколске установе.
Потписивање Меморандума у Хавани - Фото: РТРС
Потписивање Меморандума у ХаваниФото: РТРС

Меморандумом потписаним у Хавани остварује се сарадња на пољу додатног професионалног усавршавања академског особља.

- Овим меморандумом, потписаним на пет година, дефинише се сарадња на пољу додатне едукације академског и стручног особља у здравству и у сродним наукама. Такође, заједнички ће се радити на размјени особља, те ће универзитети сарађивати у низу других образовних и научних активности. План је и да се ради на развоју курикулума за заједничке студијске програме - наводи се у саопштењеу Универзитета.

Универзитет медицинских наука у Хавани водећа је здравствено-образовна институција на Куби, на којој студира 77.000 студената на 156 студијских програма. Осим медицинских усмјерења, овај јавни универзитет има и сродне факултете на којима се изучава биологија, хемија, биохемија, физика и друге науке.

Овај меморандум потписан је током посјете Гајанина и Далибора Кесића Хавани, гдје присуствују обиљежавању 295. годишњице Универзитета у Хавани.

План је да Гајанин током ове посјете потпише и споразум о сарадњи са Универзитетом у Хавани.