latinica  ћирилица
31/05/2023 |  17:20 ⇒ 18:05 | Аутор: Б92

Одређен притвор двојици Срба

Основни суд у Приштини одредио је притвор од 30 дана Радошу Петровићу и Душану Обреновићу који су ухапшени током протеста у понедјељак у Звечану, потврдио је адвокат Дејан Васић, бранилац Петровића.
Приштина - Фото: ТАНЈУГ
ПриштинаФото: ТАНЈУГ

Судија Посебног одјељења у Основном суду у Приштини усвојио је захтјев Специјалног тужилаштва за одређивање притвора окривљенима због основане сумње да су починили више кривичних дјела, саопштено је из Основног суда.

Како се наводи, они су осумњичени за кривична дјела "удруживање за противуставно дјеловање с циљем напада на уставни поредак /самопроглашеног/ Косова, угрожавање лица под међународном заштитом, напад на службено лице и учешће у масама у вршењу кривичних дјела и хулиганство".

Против ове одлуке незадовољне стране имају право жалбе Апелационом суду посредством Основног суда у Приштини.

Косовска полиција брутално је претукла Душана Обреновића /25/ приликом хапшења 29. маја и увођења у станицу у јужном дијелу Косовске Митровице, изјавио је раније његов бранилац Предраг Миљковић, наводећи да је његов клијент задобио повреде главе, посјекотине и хематоме по глави.

Преставници Срба траже ослобађање двојице ухапшених Срба, повлачење специјалних полицијских снага из општинских зграда са сјевера Косова и Метохије и да нелегитимно изабрани градоначелници не долазе у зграде тих општина.