latinica  ћирилица
31/05/2023 |  18:01 | Аутор: СРНА

Петорица ухапшена због кријумчарења миграната

Пет особа ухапшено је због сумње да су починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Гранична полиција - Фото: СРНА
Гранична полицијаФото: СРНА

Они су осумњичени за организовање и омогућавање незаконитог преласка границе између БиХ и Србије и између БиХ и Хрватске мигрантима за које су знали да не испуњавају услове за законит улазак и боравак на територији БиХ, Хрватске и других држава ЕУ или да злоупотребљавају безвизни режим, као и за кривична дјела недозвољен промет акцизних производа, а у вези са кривичним дјелом кријумчарење, а чиме су стекли значајну противправну имовинску корист.

У акцији "Сава" која је реализована је јуче под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ, припадници Граничне полиције БиХ извршили су претресе на седам локација на подручју Зворника, Бихаћа, Цазина, Велике Кладуше и Бужима због сумње да је пет држављана БиХ починило кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Приликом претреса пронађени су предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Осумњичене особе ухапшене су и испитане у својству осумњичених и у току је даљи рад на овом случају.