latinica  ћирилица
01/06/2023 |  07:22 ⇒ 09:49 | Аутор: Б92

Ђоковић о КиM: Стојим иза тога

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за медије послије пласмана у треће коло Ролан Гароса.
Новак Ђоковић (ФОТО: EPA-EFE/TERESA SUAREZ) -
Новак Ђоковић (ФОТО: EPA-EFE/TERESA SUAREZ)

Он је савладао Мађара Мартона Фучовича резултатом 7:6 (2), 6:0, 6:3. Наравно да се прво питање тицало натписа "Косово је Србија. Стоп насиљу".

- Тако је како је. Стојим иза тога. То је све. Без драме на Гренд слему не могу - рекао је Ђоковић.

Није желио даље да коментарише поруку "Косово је Србија. Стоп насиљу".

- Немам коментар.

Сви су се питали шта то Новак има на грудима.

- Као мали сам обожавао Ајронмена. Мој тим има нано-технологију, која ми помаже да дајем све од себе на терену и то је највећа тајна моје каријере. Да нема тога, данас не бих сједио овдје.

Имао је примедбе на рачун свог тима.

- Ако сам нервозан онда то значи да ми је стало до свега. Нервоза је дио свега. Понекад се изразим на такав начин. Причам са собом, тимом. Да се прегрупишем".

Питали су га и о НБА финалу између Денвера и Мајамија.

- Никола Јокић, напријед Денвер. Много волим Џимија Батлера, Обожавам кошарку, знам да долази да гледа тениске мечеве. Морам да подржим мог човјека, Џокера. Желим му да освоји први пехар. Било би невјероватно да освоји први НБА пехар. Такве ствари не схватате док су играчи активни. Када се пензионишу, више ће да цијене. Нисам експерт за кошарку. Гледам, слушам шта људи причају. Шта причају Шек, Меџик Џонсон. НБА је најбоља лига на свијету. Нестварно је шта је све урадио. Долази из мале земље, малог града. Остао је понизан, породичан човек, воли коње. Мени је то смијешно, али стварно поштујем. Њега не интересује ништа шта остали говоре и то је нешто што поштујем јако код њега - казао је он.