latinica  ћирилица
01/06/2023 |  09:20 ⇒ 09:21 | Аутор: Агенције

Мурињо: Нисмо заслужили да изгубимо од Севиље

Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо изјавио је да је његов тим незаслужено поражен у финалу Лиге Европа и оптужио главног судију Ентонија Тејлора да је утицао на коначан исход меча са Севиљом, преноси Скај Италија.
Жозе Мурињо (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Жозе Мурињо (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Фудбалери Севиље освојили су синоћ Лигу Европе, седму у историји клуба, пошто су у финалу у Будимпешти послије пенала побиједили екипу Роме укупним резултатом 5:2.

Послије регуларних 90. минута и продужетака резултат је био 1:1, али је Севиља до трофеја стигла послије бољег извођења пенала.

- Рекао сам да ћемо одавде отићи са пехаром или мртви. Мртви смо уморни и физички и ментално, јер мислимо да је ово био неправедан пораз уз много инцидената о којима може да се дискутује. Међутим, ми смо и поносни. Увијек кажем да можете да изгубите утакмицу, али никад понос и професионализам. Освојио сам пет европских финала, изгубио сам ово, али враћам се кући поноснији него икад. Момци су дали све ове сезоне - рекао је Мурињо.

Он је истакао да је незадовољан суђењем британског арбитра Ентонија Тејлора.

- Стало нам је до овог дреса, радимо све озбиљно, уз скромност, дајемо све што имамо. Свако реагује на свој начин, неко плаче, неко не, али сви смо тужни. Уморни смо, био је то интензиван меч, мушка борба, са судијом који је дјеловао као да је Шпанац. Стално је било, жути, жути, све вријеме. Неправда је у томе да је Ламела морао да добије други жути картон, али није, а послије је искористио пенал у серији - додао је тренер Роме.

Мурињо је демантовао да се договорио са Пари Сен Жерменом.

- Идем у понедељак на одмор. Ако буде времена за разговор прије тога, разговараћемо и видјећемо. Морам да се борим за ове момке. Озбиљан сам човјек, рекао сам прије пар мјесеци власницима Роме да ако буде било контаката са другим клубовима да ће бити први који знају. Увијек сам био директан и искрен. У децембру сам имао понуду да водим репрезентацију Португала. Од тада није било контаката ни са ким другим. Имам још годину дана уговора са Ромом - закључио је Мурињо.

Мурињо је послије меча своју медаљу за освојено друго мјесто поклонио једном навијачу Роме.

Португалски стручњак је потом на паркингу испред "Пушкаш арене" извријеђао судију Тејлора.