latinica  ћирилица
01/06/2023 |  10:36 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме уз честу кишу

У Републици Српској током викенда биће промјенљиво и нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове, а максимална температура ваздуха биће до 29 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Облачно -
Облачно

У већини предјела сутра ујутро биће претежно суво уз сунчане периоде и мало топлије. На сјевероистоку понегдје уз пролазну кишу.

Током дана очекује се промјенљиво и нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Пљускови ће бити чешћи на истоку.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 18, у вишим предјелима од осам степени, а максимална од 23 до 28, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У суботу, 3. јуна, ујутру биће умјерено облачно и углавном суво вријеме, а током дана промјенљиво и нестабилно, уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Пљускови ће бити чешћи на југу, а понегде ће бити и локалних непогода.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 15, на југу до 18, док ће максимална бити од 20 до 24, на југу до 27, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

У недјељу, 4. јуна, прије подне очекује се суво и топлије вријеме уз сунчане периоде.

Развој облака могућ је од средине дана на западу, уз кишу и пљускове са грљавином који ће се током послије поднева премјештати ка истоку и сјеверу. Понегдје ће бити и локалних непогода.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 14, на југу до 16, а максимална од 23 до 29, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.