latinica  ћирилица
01/06/2023 |  11:09 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Цвијановићева разговарала са лидерима из региона; Садржајан разговор са Орбаном

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић уочи Самита Европске политичке заједнице у Кишињеву разговарала је са предсједницима Србије и Грчке, Александром Вучићем и Катерином Сакеларопулу, те предсједницима влада Сјеверне Македоније и Албаније, Димитром Ковачевским и Едијем Рамом. Пријатан и садржајан разговор Цвијановићева је имала и са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном.
Разговор уочи Самита Европске политичке заједнице (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Разговор уочи Самита Европске политичке заједнице (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева је на Инстаграм налогу да је са лидерима из региона разговарала о алтуелним политичким и економским питањима.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Пријатан и садржајан разговор Цвијановићева је имала и са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном, написала је на Инстаграму.

Током пријатељског и срдачног разговора, изражена је обострана опредијељеност ка даљем јачању економске сарадње, политичког разумијевања, као и укупних односа двије стране.

Саговорници су размијенили мишљења о процесу европских интеграција, као и другим важним политичким и сигурносним питањима за регију и Европску унију.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Подсјећамо, Цвијановићева учествује на самиту на позив предсједнице Молдавије, Маје Санду и предсједника Европског савјета, Шарла Мишела.