latinica  ћирилица
01/06/2023 |  11:29 | Аутор: Агенције

Јокић: Мечеви против Мајамија најтежи у нашим животима

Кошаркаш Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић изјавио је данас да његов тим није фаворит против Мајамија у финалу НБА лиге, преносе амерички медији.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT, илустрација) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT, илустрација)

Први меч је на програму у петак у Денверу, а финална серија се игра на четири побједе.

Поједини амерички медији су објавили да су Нагетси фаворити у великом финалу НБА лиге.

- Ко је рекао да смо фаворити? А раније је важило да смо аутсајдери? То није тачно. У финалима нема фаворита. Ово ће бити најтеже утакмице у нашим животима, свјесни смо тога и спремни смо за то. Нема фаворита и дефинитивно нисмо фаворити у овој серији - рекао је Јокић на конференцији за медије у Денверу.

Српски кошаркаш је одговорио и на питање да ли је најбољи играч Денвера.

- Некада јесам, некада нисам и то је у реду. Немам проблем са тим, немају ни други. Начин на који играмо омогућава свима да се истакну, буду најбољи играчи на утакмици, или у недјељи... Лопта је често у мојим рукама, доносим доста одлука, али не знам да ли сам најбољи играч - додао је Јокић.

Кошаркаш Денвера је анализирао екипу Мајамија, која је освојила Источну конференцију НБА лиге

- Није то дуел између Бема Адебаја и мене, игра Денвер против Мајамија. Нас двојица имамо сличан стил, волимо да играмо тимску кошарку, укључимо саиграче. Неће то бити ја против њега, нити било која два играча један против другог, већ Мајами против Денвера и зато мислим да ће бити интересантно. Знају да поремете утакмицу у своју корист и морамо да будемо фокусирани и чврсти. Зато су сјајни, зато побјеђују и зато су у финалу. Покваре утакмицу како њима одговара и то раде веома добро. Видјећемо како ће то утицати на мене, можда ћу имати десет изгубљених лопти, можда десет поена или асистенција... - истакао је Јокић.

Он је истакао да не може да се пореди са легендарним кошаркашем Радивојем Кораћем.

- Радивоје Кораћ је из мог родног града, али не знам да ли можемо да се поредимо - изјавио је Јокић.

За екипу Мајамија ће играти српски кошаркаш Никола Јовић.

- Играо је у истом тиму у којем сам играо ја у Србији и један од његових тренера је мој кум, који ради тамо. Рекао ми је и годину прије него што је драфтован за њега да је веома добар играч и особа, да напорно ради и да има таленат да постане НБА играч - изјавио је Јокић.