latinica  ћирилица
01/06/2023 |  14:28 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Симпозијум радиолога од 2. до 4. јуна у Бањалуци (ВИДЕО)

Удружење радиолошких технолога Републике Српске поводом 15 година постојања организује 5. симпозијум под називом "Нове технологије у радиологији, поштујући прошлост, цијенећи садашњост и његујући будућност" са међународним учешћем који ће се одржати у Бањалуци од 2. до 4. јуна.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

Радиолошки техничари играју важну улогу у дијагностици и лијечењу пацијената. Са опремом и медицинским средствима УКЦ Српске нимало не заостаје за европским земљама, потврдио је један од предавача из Грчке који ће учествовати на овом симпозијуму.

- Видио сам да имате задње произведене моделе за дијагностику и можемо рећи да Република Српска спада у сам свијетски врх - навео је Ефтимнос Агадакос, магистар радиолошке технологије.

УКЦ ће и даље бити једна од водећих медицинских установа у региону, не само по опремљености, већ и по стручности кадра на који се обраћа посебна пажња.

- УКЦ наставља рад и оремање са најсавременијом опремом и оно што је најбитније са едукацијом нашег кадра, сада имамо симпозијум Радиолога, веома битног занимања - истакоа је Владо Ђајић, генерални директор УКЦ-а.

 Симпозијум радиолога у Бањалуци имаће међународни карактер, најављују из Удружења.

- Овај симпозијум је јако значајан за нас јер желимо да се прикажемо свијету, радимо јако пуно и желимо да будемо видљиви кроз овај симпозијум - истакао је Огњен Аћимовић, предсједник Удружења радиолога Републике Српске. 

Улагања у опрему и у образовање кадрова, сматрају у УКЦ Републике Српске, је улагање у будућност. То ће омогућити боље и квалитетније услуге становништву Републике Српске.