latinica  ћирилица
01/06/2023 |  16:12 ⇒ 16:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Влада Србије донијела одлуку да се школска година заврши раније

Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донијела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе, наводи се у саопштењу.

Образовни систем Србије створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свјесне и одговорне појединце, наводе из Владе.

- У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу дјецу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу - наводи се у саопштењу Владе и додаје да је зато и донесена одлука да се школаска година заврши 6. јуна.

За оне који желе да раде до 20. јуна у том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вјештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.

- Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успјехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцјене на лични захтјев - наводе из Владе.

Из Владе су навели да ће Основна огледна школа "Владислав Рибникар" остати школа, али ће бити реконструисана и биће изграђен меморијални дио у знак сјећања на дјецу и школског чувара.