latinica  ћирилица
02/06/2023 |  07:21 ⇒ 07:57 | Аутор: РТРС

Радници НП "Сутјеска" захтијевају измирење плата; Влада предузима неопходне мјере (ВИДЕО)

Близу три мјесеца радници Националног парка "Сутјеска" штрајком захтијевају да им буду измирене неисплаћене плате. Из надлежног Министарства поручују да предузимају неопходне мјере за излазак из кризе и да имају разумијевања за потезе радника.
Сутјеска - Фото: РТРС
СутјескаФото: РТРС

 - Национални парк тренутно не ради и отказују се туристичке резервације, рекао је за РТРС предсједник Штрајкачког одбора Националног парка Сутјеска Драгомир Дракул.

Истакао је да им је неопходна помоћ Владе Републике Српске.

- За данас и сутра била је најављена блокада саобраћаја на Тјентишту, али ту одлуку ћемо ревидирати након што је Влада Српске на јучерашњој сједници именовала ново руководство - каже Дракул.

Виши стручни сарадник за заштиту природе у министарству екологије Републике Српске Жељка Стојичић навела је да је у Националном парку "Сутјеска" ангажован велики број радника и да 55,7 одсто одобрених средстава иде на плате.

- Овај, најстарији национални парк у Српској, запошљава 87 радника на неодређено, али и већи број радника на одређено, па редовна транша којом се финансира из буџета, није довољна за све трошкове - истакла је Стојичићева.