latinica  ћирилица
02/06/2023 |  08:41 ⇒ 09:39 | Аутор: Агенције

Јокић: Једва сам чекао да почне утакмица, уживам кад играмо тимски

Једва сам чекао да све почне. Посљедњих дана било је еуфорије, помало и "лудо", али кад је почела утакмица осјећао сам се врло комфорно на терену, рекао је најбољи кошаркаш Денвера Никола Јокић послије побједе Денвера против Мајамија (104:93) у првом мечу великог финала НБА лиге.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT)

Јокић је уписао девети трипл-дабл у овом плеј-офу (27 поена, 10 скокова и 14 асистенција) и опет оборио неколико рекорда.

Први је играч на дебију у великом финалу са трипл-даблом, послије Џејсона Кид, први послије Мајкла Џордана са највише поена и асистенција на дебију и први центар са 14 асистенција у финалу.

- Мајами је одлична екипа, врло су интелигентни, никада не играју исту одбрану. Ми смо били фокусирани и то је било најбитније -  истакао је Јокић у разговору са новинарима послије меча.

Он је на питање зашто није "форсирао" шут објаснио да то никада не ради, посебно кад екипа има предност у рекету захваљујући Ерону Гордону.

- Дуго играмо овај стил кошарке. Сви имамо лопту у рукама, сви учествујемо у игри и сви уживамо. Играмо тимску кошарку, тако сам научен од малих ногу, тешко је побиједити екипу која игра тимски - поручио је Јокић и открио да не држи говоре у свлачионици и да је то "посао ветерана у екипи".

Други меч финала на програму је у ноћи између недјеље и понедјељка од два сата по српском времену.