latinica  ћирилица
02/06/2023 |  11:42 ⇒ 12:59 | Аутор: РТС

Петровић и Обреновић приведени прије почетка нереда у Звечану (ВИДЕО)

Видео и фото материјал који је екипа КиМ радија снимила у понедјељак 29. маја у поподневним сатима непосредно прије избијања нереда у Звечану, показује да су Радош Петровић и Душан Обреновић "нестали" иза кордона КФОР-а прије инцидента, па је јасно да у њему нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно - приведени.
Привођење Петровића и Обреновића (Фото: TANJUG/ FOTO RADIO KIM/bs) -
Привођење Петровића и Обреновића (Фото: TANJUG/ FOTO RADIO KIM/bs)

Накнадним увидом у снимљени материјал, установили смо да се на снимку јасно види да Радош Петровић, момак са брадом и наочарима који сједи поред Горана Ракића, позива окупљене да се смире и посједају, а потом са њима пјева "Косово је Срце Србије". Тада се кордон КФОР-а на тренутак "отвара" и у њему Радош Петровић нестаје.

- Већ данас ћу снимак и фотографије прослиједити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из сједећег положаја увучен у кордон КФОР-а прије почетка нереда - рекао је за Ким радио бранилац Радоша Петровића, адвокат Дејан А. Васић.

На фотографијама сукцесивно снимљеним у периоду од једног минута се такође види како Петровић и Обреновић (са капом, сједи непосредно до Петровића) "нестају" иза кордона КФОР-а.

- То је оно о чему смо суду указивали током сједнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протествовао и да је са земље увучен од стране војника КФОР-а. Суду и тужилаштву прослиједићу ове фотографије данас - казао је за КиМ радио бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић.

Двојица Срба ухапшена су у понедјељак, а током инциденаната повријеђено је и више десетина Срба.