latinica  ћирилица
02/06/2023 |  12:42 ⇒ 12:44 | Аутор: СРНА

Стевандић: Добра вијест о заједничкој сједници влада Српске и ФБиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је добра вијест што је договорена заједничка сједница влада Републике Српске и Федерације БиХ, а у циљу договора и релаксације ситуације.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Говорећи о јучерашњем договору лидера владајућих странака на БиХ нивоу о измјени Изборног закона БиХ, Стевандић је рекао да је његов став да и опозицоне странке могу бити укључене у договор о измјени Изборног закона БиХ.

- Што се мене тиче сви су позвани да буду укључени, никоме није забрањено. Добра вијест је да ће Влада Републике Српске и Влада Федерације имати заједнички састанак, да ми идемо путем договора, да релаксирамо ситуацију а не да доприносимо било каквој ескалацији - рекао је Стевандић у Бањалуци.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брајан Кроче Агелер рекао је да је ОЕБС сретан јер се предузимају одређени кораци који ће довести ка побољшањима Изборног закона БиХ.

- Сматрамо да је заиста важно да се побољша повјерење јавности када су у питању институције и сами избори, које је тренутно на ниском нивоу - рекао је Агелер.

У Мостару је јуче одржан састанак лидера СНСД-а Милорада Додика, СДП-а БиХ Нермина Никшића и ХДЗ-а БиХ Драгана Човића у Мостару а лидери су договорили и одредили представнике који треба да крену у израду измјена Изборног закона БиХ. Заједничка сједница двије владе најављена је за четвртак, 8. јуни.