latinica  ћирилица
02/06/2023 |  14:12 ⇒ 14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Продужен притвор осумњиченом за масовно убиство у околини Младеновца

Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор У.Б. (21) из Дубоне, који се сумњичи да је на територији Смедерева и Младеновца убио осам и ранио 12 људи, потврђено је Тањугу у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.
Младеновац - Фото: РТРС
МладеновацФото: РТРС

Притвор му је продужен због опасности од бјекства, да не би утицао на свједоке, да не понови кривично дјело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности, потврђено је Тањугу у том тужилаштву.

У.Б. је на саслушању у тужилаштву почетком маја признао извршење тог кривичног дјела, односно да је на три локације аутоматском пушком пуцао на више особа које су се налазиле у групи, а како је навео, да би заплашио становништво тих насељених места.

Сумња се да је У.Б. извршио кривична дјела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дело отмица.

У.Б. је 4. маја, у касним вечерњим сатима и у току ноћи, на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматског оружја, лишио живота осам лица, а 12 лица повриједио.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бјекства са лица мјеста осумњичени пријетио убиством таксисти, те га на такав начин принудио да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, гдје је осумњичени и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.