latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:07 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Вишковић: Наставак сарадње са компанијом Шангдонг допринијеће јачању привреде (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима компаније Шангдонг, која је ангажована на разним инфраструктурним пројектима у Републици Српској, саопштено је из Владе Српске.
Вишковић са представницима компаније Шангдонг (Фото: Влада Српске) -
Вишковић са представницима компаније Шангдонг (Фото: Влада Српске)

Током састанка, Вишковић је изразио је задовољство досадашњом сарадњом с компанијом Шангдонг у вези са инфраструктурним пројектима, а посебан фокус разговора био је стављен на дионицу аутопута Бањалука - Приједор, која је један од кључних пројеката у регији.

Вишковић је истакао да је сарадња са овом компанијом на високом нивоу, као и да је то гаранција за успјешну реализацију започетих пројеката.

Компанија Шангдонг је изразила своју заинтересованост за даља улагање у друге секторе, попут енергетике, саобраћаја и телекомуникација.

Наставак успјешне сарадње са овом компанијом допринијеће јачању привреде и стварању нових радних мјеста, наводи се у саопштењу.

Влада остаје отворена за даљње преговоре и сарадњу са другим компанијама које су заинтересоване за улагање у пројекте од стратешког значаја за регију, како би се остварио даљи напредак и остварили циљеви одрживог развоја.

Састанку су присуствовали министарка финансија Српске Зора Видовић и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.