latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:37 ⇒ 16:38 | Аутор: СРНА

Вучевић: Србија сигурнија када је њена војска јача

Србија и њен ваздушни простор су сигурнији када је Војска Србије јача, боље опремљенија и обученија, изјавио је министар одбране Србије Милош Вучевић на војном аеродрому "Морава" након обиласка припадника војске на обуци на савременом наоружању.
Милош Вучевић - Фото: СРНА
Милош ВучевићФото: СРНА

Вучевић је нагласио да оно што је данас приказано, а тиче се беспилотних летјелица и програма модернизације ловачко-бомбардерске авијације, показује колико је Војска Србије претходних година напредовала.

- Добили смо најсавременију опрему, наоружање, оно што многе земље немају, не само у окружењу, него земље у свијету и тиме смо сигурнији и безбједнији. Ово је само најава свега онога што ћемо радити у оквиру Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на понос свих грађана наше државе и на понос отаџбине Србије -* поручио је Вучевић.

Вучевић је истакао да се наставља модернизација Војске Србије у складу са директивама предсједника Републике, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарали су данас и са припадницима 98. ваздухопловне бригаде и увјерили се у степен оспособљености људства за реализацију додијељених задатака.

Данашњи обилазак био је прилика и за приказ дијела летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде и тактичко-техничког збора дела савременог наоружања и војне опреме.

Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Драган Мрдак.