latinica  ћирилица
02/06/2023 |  16:43 ⇒ 17:03 | Аутор: Б92

Ново изненађење – Рубљов изгубио

Послије испадања Данила Медведева, овог поподнева услиједило је једно од највећих изненађења на овогодишњем Ролан Гаросу.
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, илустрација) -
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, илустрација)

Испао је још један Рус, члан Топ 10, Андреј Рубљов. Њега је у трећем колу елиминисао Италијан Лоренцо Сонего иако је губио са 2:0 у сетовима.

Није најбоље кренуло по Сонега на старту меча пошто је Рубљов био одличан, и послије драме у првом сету који је завршен са 7:5, разбио ривала са 6:0 за убједљиву предност у сетовима. Са друге стране, Италијан је покушавао да пронађе прави ритам.

У томе је коначно успио у трећем сету који је добио захваљујући брејку код резултата 3:1. Потом је услиједио драматичан четврти сет: Сонего домах прави брејк. Али, послије 3:1, Рус узвраћа истом мјером. Како су обојица тенисера освајали гемове на свој сервис услиједио је тај-брејк у којем се на крају боље снашао 48. тенисер свијета.

Од тог момента, Рубљов није успио да врати игру коју је имао на старту меча, а његове грешке користио је Сонего за брејк и побједу послије великог преокрета.

Сонега сада очекује сусрeт са Кареном Хачановим који је елиминисао Танасија Кокинакиса са 3:1. Управо би бољи из овог дуела могао да игра против Новака Ђоковића, уколико не буде већих изненађења.