latinica  ћирилица
03/06/2023 |  08:38 | Аутор: СРНА

Мјестично влажни коловози, повећана опасност од клизишта

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Српске скрећу пажњу на учестале одроне на бројним дионицама и на повећану опасност од клизишта, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

На дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека, на локацији кањона "Тијесно" и "Бијели бук" саобраћај ће се данас од 8.00 до 20.00 часова одвијати једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, поводом одржавања рафтинг такмичења Свјетски куп "Меморијал Бранка Штулић 2023".

Саобраћај на магистралном путу Србљани - Босанска Крупа у ФБиХ обустављен је данас од 8.00 до 18.00 часова због одржавања манифестације "Ротари кањон 2023".

Због бициклистичке трке "Првенство БиХ у Хронометру" од 9.00 до 16.00 часова, у трајању од четир часа, биће обустављен саобраћај на магистралном путу Мостар - Широки Бријег, на дионици од кружног тока у Миљковићима/Варда до кружног тока за Полог.

За вријеме обуставе возила ће саобраћати алтернативним правцима Жовница и Кобиловача.

Због одржавања трке "Сара" од 18.45 до 19.30 часова могући су застоји у саобраћају на подручју Кисељака.

На дионици магистралног пута Рогољи - Бараћи у току су радови, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављена, а возила су преусмјерена алтернативним правцима Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

На магистралном путу Брчко - Бијељина саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње, те на на дионици магистралног пута Шарговац - Бањалука због санације пасареле.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долази до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље - Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице - Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан - Бањалука - Рударска.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик - Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље - Поље, код деминерског градилишта "Горњи Божинци" због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лепеница - Брчко - Бијељина - Зворник, Станић Ријека - Дервента - гранични прелаз Брод и Леденице - Црквина - гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ је због радова на мосту "Горица", на ауто-путу Зеница - Сарајево, за саобраћај затворена десна цијев тунела "1. март", а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Радови се изводе и на мосту улазу у Немилу, гдје је саобраћај обустављен, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.