latinica  ћирилица
03/06/2023 |  11:32 ⇒ 12:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Доктор Ашанин: Повријеђеном Гаљку предстоји озбиљно лијечење због тешке повреде

Драгиша Гаљак, који је 29. маја током нереда у Звечану задобио тешке тјелесне повреде јуче је преведен из Опште болнице Косовска Митровица на Одјељење интензивне његе Ургентног центра Србије јер му због тешке повреде предстоји озбиљно лијечење, изјавио је данас директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин.
Хитна помоћ (Фото: ТANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Хитна помоћ (Фото: ТANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Ашанин је рекао да је Гаљак у добром општем стању.

- Гаљак је повреде у Звечану задобио упуцавањем у слабински дио леђа и у лијеву шаку. Он је у Општој болници Косовска Митровица, хитно оперисан, збринуто је крварење и спашен му је живот, а ради даљег лијечења преведен је у Клинички центар Србије јер има комплексну, тешку мултифрагментарну повреду лијевог дела карличне кости и предстоји му озбиљно ортопедско лијечење - рекао је Ашанин.

Истакао је велико задовољство чињеницом да су Гаљка данас посјетили предсједник Србије Александар Вучић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

- Предсједник Србије је обишао и троје људи који се у Клиничком центру још лијече послије рањавања у околини Смедерева и Младеновца. Они су у знатно бољем стању, што је предсједника посебно обрадовало и са великим задовољством је са њима попричао - рекао је Ашанин и додао да се очекује да ће рањени бити излијечени.