latinica  ћирилица
03/06/2023 |  11:43 ⇒ 11:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Петковић: Ране Драгише Гаљка још један показатељ терора Аљбина Куртија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да су ране Драгише Гаљка, кога је јутрос на Одјељену интензивне његе Ургентног центра Клиничког центра Србије посјетио предсједник Србије Александар Вучић, још један показатељ терора премијер привремених приштинских институција Аљбина Куртија.
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg)

- Гаљак се храбро држи и он је један од наших Срба који се бори за слободу нашег народа на Косову и Метохији мирно и достојанствено. И док су они мирно и достојанствено бранили своје парче земље да окупациони гаулајтери и косовска полиција не одлучују о животу и смрти Срба на Косову и Метохији, косовски РОСУ полицајац је Драгишу погодио са два метка у леђа - рекао је Петковић, и навео да се Гаљак храбро држи, али да му је потребна додатна помоћ љекара у Ургентном центру КЦ Србије.

Додао је да о Гаљку данас сем Вучића нико не прича, што према његовим ријечима, говори о лицемјерју многих када је реч о Косову и Метохији.

Петковић је рекао да је Курти јуче изашао са новим списком Срба цртајући им мету на челу само због тога што бране свој праг, своје општине, своје мјесто гдје су рођени и гдје су живели њихови преци.

- Тиме што црта мете нашим људима, честитим Србима на Косову и Метохији, и што их назива терористима довољно говори колико је Аљбин Кутри нервозан и питање је у ком правцу ће даље ићи. Наше је да се боримо и сачувамо мир и ућинићемо све што можемо да сачувамо животе наших људи на Косову и Метохији - рекао је он.

Истакао је да би сви требали добро да знају да држава Србија неће дозволити насиље и прогон над српским народом на Косову и Метохији.