latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:05 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Компактност у Српској онемогућава било какве покушаје Запада

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је поводом информација да Запад припрема насилан сценарио за смјену руководства Српске да ће ти покушаји остати безуспјешни уколико се у Републици Српској одржи компактност.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да у Републици Српској стабилност и политичке и друге прилике не би требале да буду упитне због будућности Српске, а прије свега грађана Републике.

Он је додао да је ово простор који је ровит готово од свог постојања, у којем је увијек нека неизвјесност, проблеми и борба за опстанак и нормалан живот.

- Мислим да ако се компактност у Републици Српској одржи на задовољавајућем нивоу, да ће ти покушаји остати овај пут безуспјешни. А да ли ће неко унутар Српске да покаже неке слабости у цијелом том процесу, пред нама је да видимо - рекао је Чубриловић за Срну.

Он каже да је евидентно да већ дужи временски период међународна заједница није наклоњена руководству Републике Српске и не подржава одређене ставове неких политичких партија.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је за "Руску газету" да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.