latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:18 ⇒ 21:52 | Аутор: СРНА

Стевандић: Безуспјешни покушаји Запада да смијени руководство Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је, поводом информација да Запад припрема насилан сценарио за смјену руководства Српске, да такви покушаји дуго постоје, али да не вјерује у могућност њихове реализације, јер је, како каже, српски народ интелигентан и информисан, а републичко руководство јединствено.
Ненад Стевандић (Фото: (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Ненад Стевандић (Фото: (Фото: narodnaskupstinars.net)

- Овдје дуго постоје покушаји да се нађе руководство које би одговарало интересима ван Републике Српске и ван Србије и које би приволило српски народ да пристане на губитак својих институција, субјективитета - навео је Стевандић.

Према његовим ријечима, таквих покушаја је било више и сваки пут су пропали.

- Убијеђен сам да је народ у Републици Српској јако озбиљан, информисан, јако свјестан и интелигентан и руководство Српске нема пукотина, тако да не вјерујем у могућност реализације тога - рекао је Стевандић за Срну.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је за Руску газету да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.