latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:20 | Аутор: СРНА

Будимир: За Српску је важно да постоји политичка и свака друга стабилност

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир рекао је, поводом изјаве шефа Представништва Републике Српске у Москви Душка Перовића да Запад припрема насилни сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика, да га не би зачудило да има и таквих идеја, али да сматра да је Република Српска политички стабилна.
Жељко Будимир - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељко БудимирФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Будимир је истакао да је за Републику Српску важно да постоји стабилна власт, да постоји политичка и економска и свака друга стабилност, тако да такви механизми нису никада прошли у Бањалуци и Републици Српској.

- Рад америчке и британске амбасаде и специјалних представника који долазе из Вашингтона и Лондона и до сада је ишао у правцу да се у БиХ прави једна врста нестабилности и да се поткопава уставни поредак земље у којој Република Српска има јасно дефинисан свој статус, тако да ме не изненађују ти недеморатски методи уколико би се евентуално појавили - навео је Будимир за Срну.

Он је додао да га не би ништа изненадило јер је БиХ западни експеримент и они је тако и посматрају као своју неоколонију у којој могу да раде шта хоће када им падне на памет.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.