latinica  ћирилица
03/06/2023 |  18:26 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Пале: На Међународном џију-џицу турниру 405 такмичара

У Палама данас је одржан Међународни турнир у џију-џицу Трофеј Јахорина опен који је окупио 405 такмичара из пет земаља.
Пале - Међународни турнир у џију-џицу - Фото: СРНА
Пале - Међународни турнир у џију-џицуФото: СРНА

Турнир је организовао Џију-џицу клуб Јахорина из Пала, а након свечаног отварања обављен је обред ломљења славког колача поводом крсне славе Џију-џицу савеза Републике Српске – Светог Цара Лазара.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је данашњи турнир који се одржан у Спортско-пословном центру "Пеки" и велики број учесника доказ да паљански џују-џицу клуб ради добро и квалитетно.

- За општину Пале је важно да се дјеца баве спортом. Пале наставља да живи у духу младости и спорта - рекао је он. 

Главни тренер у клубу Јахорина Дејан Јеркић рекао је да имају пријављених 405 такмичара у дуплим категорија.

- Пријављено је 190 категорија, а све су то дјеца од шест година па навише. Ове године унаприједили смо такмичење и увели систем "неваза", гдје се изводи борба у партеру - истакао је Јеркић.

Он је захвалио граду Источно Сарајево, општини Пале, одређеним паљанским привредница и Олимпијском центру Јахорина на подршци коју су пружили у организацији турнира, али и за друге њихове спортске активности.

Члан Џију-џицу клуба Јахорина Дора Петровић каже да тренира већ пет година, те да је на турниру освојила два друга и једно треће мјесто.