latinica  ћирилица
04/06/2023 |  08:19 ⇒ 15:05 | Аутор: РТРС

Ђоковић против Вариљаса за четвртфинале Ролан Гароса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић данас ће се састати са Перуанцем Хуаном Паблом Вариљасом у мечу осмине финала Ролан Гароса.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TERESA SUAREZ, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TERESA SUAREZ, илустрација)

Овај меч неће почети прије 12 часова и 30 минута.

Ђоковић до сада није играо против Вариљаса али у меч улази са великим поштовањем према противнику.

- Веома сам самокритичан. Знам да увијек могу да играм боље. Увијек покушавам да подсјетим себе, а и мој тим то чини, да постоји много позитивних ствари и да искористим то. Без обзира на моје искуство и све што сам постигао, норамално је током турнира да имам своје сумње. Важно је разумјети у чему лежи твоја снага. Срећан сам тренутним нивоом игре, мада сигурно може боље. Нисам још испустио сет, играо сам неколико тај-брејкова. Важно је да наставим. Уласком у другу недјељу, мечеви ће бити само тежи - рекао је најбољи српски тенисер.

Недјељни програм на Шатријеу ће бити веома занимљив јер након Ђоковића на терен излази и свјетски број један Карлос Алкараз, који за противника има Лоренца Мусетија. Програм завршавају даме, Слоу Стивенс и Арина Сабеленка.

Подсјећамо, српска тенисерка Олга Даниловић није успјела да се пласира у осмину финала пошто је синоћ поражена од Тунижанке Онс Жабур са 2:1 по сетовима (4:6, 6:4, 6:2).