latinica  ћирилица
04/06/2023 |  11:30 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима

У Републици Српској у наредна три дана биће нестабилно вријеме уз повремену кишу, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Нестабилно вријеме - Фото: РТРС
Нестабилно вријемеФото: РТРС

Сутра пријеподне биће претежно облачно и суво вријеме у већини предјела уз краће сунчане периоде.

Више сунчаних периода биће на истоку и југу, а сллаба киша је могућа само понегдје на сјеверозападу.

Од средине дана очекује се нестабилно вријеме, уз јаче пљускове са грмљавином који ће се премјештати од запада ка истоку и сјеверу. Понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче падавине.

Најмање кише се очекује на југу гдје ће бити топлије уз више сунчаних периода. Увече ће падавине постепено престати у већини крајева, само понегдје на југоистоку, западу и сјеверу је могућа пролазна киша.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 18, у вишим предјелима седам, а максимална дневна од 22 до 28, у вишим предјелима 18 степени Целзијусових.

У уторак, 6. јуна ујутру и пријеподне биће промјенљиво облачно уз кишу понегдје на сјеверозападу и југоистоку.

Од средине дана се наставља нестабилно вријеме уз дневни развој облака који доносе кишу и пљускове са грмљавином и који ће се током дана премјештати од југозапада ка сјевероистоку.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 18, у вишим предјелима од осам, а максимална дневна од 22 до 27 степени Целзијусових, у вишим предјелима 17 степени Целзијусових.

У сриједу, 7. јуна ујутру и пријеподне биће претежно облачно уз сунчане периоде и слабу кишу понегдје на сјеверу и југоистоку. Од средине дана очекује се промјенљиво и нестабилно вријеме уз кишу и пљускове са грмљавином широм земље.

Више падавина се очекује на истоку Српске.

Минимална температура биће од 12 до 18, у вишим предјелима осам, а максимална дневна од 22 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.