latinica  ћирилица
04/06/2023 |  12:25 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Брчко: Ухапшен мушкарац због покушаја убиства

Брчанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали Х.О. /34/ из Бијељине, настањеног у брчанском насељу Прутаче, осумњиченог да је из ватреног оружја ранио жену чији су иницијали Ш.Р. /30/ из Њемачке, која је животно угрожена.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

Из брчанске полиције саопштено је да им је јутрос у 2.15 часова из Службе хитне медицинске помоћи пријављено да је жена у мјесту Горњи Рахић рањена из ватреног оружја те да су упутили санитетско возило.

Она је након прегледа у Здравстевном центру Брчко због тежине повреда упућена у Универзитетски клинички центар Тузла и животно је угрожена.

- Одмах након пријаве, полицијски службеници су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је ријеч о жени чији су иницијали Ш.Р. која је рођена у Њемачкој, а настањена у насељу Прутаче, Горњи Рахић - додаје се у саопштењу.

Из полиције наводе да је током провођења истражних радњи утврђен основ сумње да је ово кривично дјело извршило лице чији су иницијали Х.О.

По наредби Основног суда Брчко дистрикта извршени су претреси два стамбена објекта и извршен преглед ширег лица мјеста и том приликом пронађени су и изузети трагови битни за кривични поступак.

Ухапшени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу убиство у покушају бити предат у надлежност Тужилаштва Брчко дистрикта.