latinica  ћирилица
04/06/2023 |  13:59 ⇒ 15:38 | Аутор: sputniknews.com

Песков: Нове испоруке оружја Кијеву довешће до раста напетости

Нове испоруке оружја Кијеву са Запада довешће до даље ескалације тензија, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију Русија 1.
Дмитриј Песков (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Дмитриј Песков (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

- Сада већ видимо почетак разматрања испорука, на примјер, из Француске и Немачке, ракета домета од 500 километара и више. То је квалитативно потпуно другачије наоружање које ће већ довести до новог налета форсирања напетости. Ово нас још једном обавезује да будемо сабранији, јачи, мобилизованији. Да наставимо започети посао - рекао је он.

Према његовим ријечима, Запад говори о људским правима и европским вриједностима само када му то одговара.

- Људска права и европске вриједности су промјенљиве ствари у схватању истих тих Европљана… Непотребно се трудите, нећете их уразумити. Што су либералнији, то су вулгарнији. Цивилизација је за њих фетиш, али су им њене идеје недоступне… То су исти људи који дуги низ година нису примјећивали бомбардовање Донбаса. Односно, када још није било специјалне војне операције. То су исти људи који нису примјећивали убијену дјецу, који нису примјећивали редове дјечијих гробова у Донбасу - истакао је Песков.

Како је навео, Русија треба да заврши свој посао до краја, нема алтернативе.

- Фактички, настављају промјенљиву политику: када им одговара, позивају се на све те за њих универзалне вриједности. Када им не одговара, не позивају се. Ми морамо да знамо шта радимо, радимо свој посао и завршимо свој посао до краја. Немамо другу алтернативу - закључио је он.