latinica  ћирилица
04/06/2023 |  16:14 | Аутор: Б92

Бензема напушта Реал

Француски нападач Карим Бензема неће и наредне сезоне бити члан Реал Мадрида, потврдио је клуб.
Карим Бензема (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez) -
Карим Бензема (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez)

Бензема је у Мадрид стигао 2009. године и бијели дрес носио 14 сезона током којих је освојио сваки трофеј који му је био на располагању.

У том периоду је освојио 25 титула са тимом из шпанске престонице, што је рекордан број за Реал. Међу трофејима је чак пет Лига шампиона, четири титуле у домаћем шампионату, три Купа краља, четири шпанска Суперкупа и још толико европских, као и пет Свјетских клупских првенстава.

На вјечној листи Реала је на петом мјесту са 647 наступа током којих је постигао 353 гола, мање само од Кристијана Роналда. Томе је додао и 165 асистенција.

Како је саопштено, његова каријера у Реалу је прави примјер професионализма, а он сам је представљао све вриједности иза којих клуб стоји. Стога на "Сантијаго Бернабеу" смартрају да Бензема има право да одлучи гдје ће наставити каријеру.

Претходних дана се доводио у везу са Ал Итихадом из Саудијске Арабије који му је наводно понудио 400 милиона евра за двије сезоне. Испрва је та прича одбачена, али то је у овом тренутку најреалнија опција за актуелног освајача Златне лопте.

Поставља се питање шта се промијенило у три дана, јер је Бензема у четвртак наговијестио да остаје.

Из Реала су за уторак најавили свечани опроштај за Карима Бензему.