latinica  ћирилица
04/06/2023 |  16:29 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

ОКИ Бањалука шампион Републике Српске

ОКИ Бањалука је у посљедњем 14. колу првенства Републике Српске савладао у гостима градског ривала ИОК Борац са 3:1 и са шест бодова предности потврдио шампионску титулу.
ОКИ Бањалука - Фото: РТРС
ОКИ БањалукаФото: РТРС

Након изгубљеног првог сета, ОКИ Бањалука је "додао гас" и у преостала три сета релативно лако савладао градског ривала.

- Вјеровао сам у екипу и очекивао сличан исход - каже Драшко Маџар, тренер ОКИ Бањалука и додаје:

- Остаје нам "бољка" тог првог сета и уопште уласка у меч, који морамо ријешити до Евролиге у италијанском Ферму. Донекле је и разумљиво, јер још нисмо у топ форми, јер смо у завршној фази припрема за Евролигу, тако да смо још увијек помало "тешки".

Предсједник ОКИ Бањалука Новак Грбић истиче да је презадовољан овогодишњим издањем својих момака.

- Свака им част! Толико вриједног рада и тренинга, није ни чудо што је у овој сезони освојен и Куп и Првенство Републике Српске - каже Грбић.

Грбић је захвалио свим пријатељима и спонзорима, који помажу рад клуба, али истиче и да су у одређеним финансијским проблемима, јер европска такмичења превише коштају.

Позвао је надлежне институције и све људе добре воље да помогну најуспјешнијем спортском колективу за инвалидна лица, који већ преко двије деценије доминира у сједећој одбојци Републике Српске и Србије.