latinica  ћирилица
04/06/2023 |  19:17 ⇒ 05/06/2023 | 09:02 | Аутор: СРНА

У Бањалуци служен молебан за Косово и Метохију

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци служен је молебан за Косово и Метохију, који су организовали овај храм и Удружење "Србско сабрање Баштионик", уз благослов епископа бањалучког Јефрема.
Молебан у Бањалуци - Фото: РТРС
Молебан у БањалуциФото: РТРС

Предсједник "Србског сабрања Баштионик" Предраг Адамовић рекао је да Бањалука данас шаље изузетно важну и снажну поруку подршке браћи на Косову и Метохији.

- Упркос пљуску који се излио током кретања поворке са Трга Крајине ка Храму, неколико стотина студената бањалучког Универзитета и грађани Бањалуке су изашли да, уз пјесму и транспаренте подршке, кажу Србима на Косову и Метохији да нису сами - додао је Адамовић.

Он је истакао да се Косово и Метохија брани у Бањалуци, као што се Бањалука брани у Београду.

Адамовић је додао да шаљу снажна порука свима који не мисле добро српском народу.

- Срби су мирољубив народ и не желе ништа што није њихово, али ће увијек бранити оно што припада њима, њиховим прецима. Чуваћемо оно што је насљеђе наших предака, изнад свега нашу слободу када је ријеч о Косову и Метохији, али и када је ријеч о Републици Српској. Нема предаје! - поручио је Адамовић.

Студент Огњен Милекић, учесник данашње шетње подршке, рекао је да је потребно учинити много више, а то је да промијени свако себе.

- Када Косово вратимо својим срцима, тада ћемо га вратити - рекао је Милекић.

Циљ данашњег скупа је, како наводе учесници, да се скрене пажња јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

Студенти су се након окупљања испред првог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" упутили ка Тргу Крајине, гдје је одржан централни скуп подршке.

Литија подршке за српски народ на Косову и Метохији кретала се кроз централно шеталиште, Господску улицу те се упутила према Храму Христа Спаситеља, гдје је служен молебан за Србе на Косову и Метохији.