latinica  ћирилица
05/06/2023 |  10:08 ⇒ 10:10 | Аутор: Агенције

Конашенков: Пропао покушај украјинске офанзиве

Оружане снаге Украјине нису оствариле успјех у офанзиви већих размјера на пет дијелова фронта у јужном Доњецку, саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Доњецк - Фото: РТРС
ДоњецкФото: РТРС

Подсјетио је да су украјинске снаге јуче ујутру започеле офанзиву на пет дијелова фронта и да су у акцијама, између осталих, учествовале 23. и 31. механизована бригада, које су дио стратешки резерви украјинске војске.

- Циљ непријатеља био је да пробије нашу одбрану тамо гдје сматра да је наша прва линија најслабија. Непријатељ није успио да изврши задатке - рекао је Конашенков.

Конашенков је истакао да је у акцији украјинских снага учествовало шест механизованих и два тенковска батаљона, јавио је ТАСС.

- Као резултат вјеште и софистициране акције Источне борбене групе, украјинска војска изгубила је више од 250 војника, 16 тенкова, три пјешадијска борбена возила и 21 оклопно возило - нагласио је Конашенков.

Додао је да је на једном од командних положаја у подручју офанзиве био шеф Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов.